Hosszú Katinka dühöng, búcsút mondhat edzésmódszerének

Gratulálok FINA, így sikerült biztosítani, hogy nem úszhatok és nyerhetek annyit idén – írja Facebook-oldalán.

Gabay Balázs
2017. 05. 30. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka és férj-edzője, Shane Tusup magyar szinten egyedülálló módszert talált ki pár éve. A létező összes világkupaversenyen elindult az Iron Lady, ahol szakajtószámra nyerte az érmeket. Leszámítva a tavalyi olimpián, az Európa-bajnokságon, az országos bajnokságon, rövidpályás vb-n szerzett medáliákat, 172 arany-, 35 ezüst- és 17 bronzéremig jutott, amit leírni is szédítő. Ezzel nem csak irgalmatlan mennyiségű pénzt keresett, de az úszónő ezeken a viadalokon gyakorolta be azokat a versenyhelyzeteket, melyeket a nagyobb világversenyeken, például Rióban át kellett élnie. Így az olimpián már olyan idegállapotban úszhatott, mintha edzésen vagy éppen egy vk-versenyen úszna.

Nos, a módszernek részben vége, Hosszú legalábbis erről panaszkodik friss posztjában Facebookon és Instagramon:

Innovatív ötlet a FINA részéről???! Maximum 4 start per úszó állomásonként a Világkupán??! Gratulálok FINA, így sikerült biztosítani, hogy nem úszhatok és nyerhetek annyit idén...de mást nem. „A változások pozitív visszacsatolást kaptak az edzőktől és versenyzőktől” - csak éppen minket nem kérdeztek... És ezért nem tart az úszósport előrébb globálisan.. Nehogy az úszók többször ússzanak, mert véletlenül túl sok figyelmet kap az úszás... Így csak unalmasabb lett a sport... Hihetetlen.

Hosszú joggal dühöng, a Nemzetközi Úszószövetség szabálymódosítása kettétöri eddigi jól bevált módszerüket, amelyre évek óta alapozták felkészülésüket. Kíváncsian várjuk, vajon a világ legjobb úszónőjének szava ér-e annyit, hogy a FINA változtasson?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.