Kapás Boglárka új távval próbálkozik

5000 méteren próbálja ki magát a békéscsabai medencés hosszú távú országos bajnokságon a hétvégén.

2017. 05. 19. 6:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes hírt közölt az Újpest úszó szakosztálya . Persze önmagában az, hogy a vizes vb előtt 56 nappal Kapás Boglárka és Gyurta Gergely is részt vesz a békéscsabai medencés hosszú távú ob-n, még nem meglepő, az már annál inkább, hogy milyen távokon ugornak medencébe a Viharsarokban.

A program szerint a pénteki nyitónapon 10 ezren szerepel a „kis” Gyurta, miközben épp az áprilisi országos bajnokság után közölte, hogy várhatóan a vb-n már nem úszik hosszút, tehát 1500 métert gyorson medencében, a nyílt vízi 10 kilométeres távtól pedig már korábban elbúcsúzott, nagy valószínűséggel 400 vegyesen láthatjuk a Duna Arénában július végén.

Kapás Boglárka, aki viszont marad a gyorsnál, nem a szíve csücskét jelentő 1500-on indul, hanem 5000 méteren, valószínűleg állóképesség-fejlesztési céllal. Az ő számai a vb-n céljai szerint a 200, a 400, a 800 és az 1500 m gyors lesznek.

Kapás és Gyurta nélkül sem maradna képviseletlenül az újpesti klub, 12 úszóval jelentkeznek a lilák Békéscsabán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.