Két úszóreménység elhagyja Magyarországot

Amerikában, Pennsylvaniában folytatja pályafutását két tini sprinterünk, egy gyors- és egy hátúszó.

2017. 05. 16. 13:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pittsburghi Pitt úszóiskola férficsapata a közelmúltban kivetette a hálóját két magyar úszótehetségre, John Hargis úszóedző be is jelentette leigazolásukat; Reményi Árminról és Szucsik Bencéről van szó.

A nyolcéves kora óta korosztályos magyar bajnoki címeket nyerő Reményi tagja volt a riói olimpiára kijutott, majd onnan egy furcsa FINA-szabály miatt kizárt 4×100-as gyorsváltónak – eszerint az olimpiára kizárólag váltóban kvalifikált úszóknak kötelező lett volna leúszniuk azt a versenyszámot, amellyel kijutottak, különben az egész váltót kizárják.

A gyöngyösi születésű Szucsik Bence nevét Gyárfás Tamás korábbi úszóvezér által ismerte meg a honi közélet tavaly novemberben; „Szucsok” Bence néven őt hozta példaként az ifjú titánok közül arra, hogy a válogatott úszókon kívül másoknak, így a fiataloknak sincsen a Magyar Úszó Szövetség által biztosított különleges edzéslehetőségük a Tüskeuszodában a Duna Aréna megnyitásáig. Szucsik sokoldalú sprinternek számít, és például már büszkélkedhet ifi-Eb-s negyedik hellyel 50 méter háton, és a legjobb fiatal hátúszónak számít itthon, junior-vb-n és -Eb-n is járt már.

„Nagy öröm számunkra, hogy hozzánk szerződtek” – mondta Hargis az ifjak minapi bemutatásán, akiket hihetetlenül tehetségesnek tart, illetve alkalmasnak arra, hogy a legmagasabb célokat tűzzék ki maguk elé. „Gyümölcsöző kapcsolatnak nézünk elébe” – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.