Korpási Bálint aranyérmet szerzett a birkózó-Eb-n

A világbajnok magyar versenyző a fináléban a fehérorosz Pavel Liah ellen lépett szőnyegre, s fölényesen, 4-0-ra győzött.

MTI
2017. 05. 07. 16:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kontinensviadal zárónapján a világbajnok magyar versenyző a fináléban a fehérorosz Pavel Liah ellen lépett szőnyegre, s fölényesen, 4-0-ra győzött.

A BVSC sportolója második Eb-érmét szerezte meg, ugyanis tavaly harmadik helyen végzett a kontinensviadalon, 2015-ben pedig az Európa-játékokon zárt másodikként. Korpási a magyar küldöttség első aranyérmese Újvidéken, ahol kedden Veréb István a szabadfogásúak 86 kilogrammos súlycsoportjában lett harmadik, csütörtökön a 75 kilogrammban szereplő Németh Zsanett második helyen végzett, pénteken Barka Emese szerezte meg a harmadik pozíciót a 58 kilósok mezőnyében, míg szombaton a kötöttfogásúak első napján Lám Bálint (130 kg) második, Kiss Balázs (98 kg) pedig harmadik helyen zárt.

A vasárnap esti programban Lőrincz Tamás a bronzéremért, bátyja, Viktor pedig a fináléban lép szőnyegre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.