Lekörözte a Fradit a Győr

Tizenharmadszor lett bajnok a Győr női kézilabdacsapata, ezzel az örök rangsorban már a Fradi előtt jár.

MTI
2017. 05. 16. 19:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A továbbra is veretlen, listavezető Győrnek és a második helyezett Ferencvárosnak egyformán három mérkőzése van még hátra, vagyis a fővárosiak pontszámban elméletileg még utolérhetik riválisukat, de az egymás elleni eredmények alapján akkor is az ETO végez az élen.

Győri Audi ETO KC–Mosonmagyaróvár 37-19 (18-11)

A bennmaradásért küzdő vendégek csak 14 percig tudták tartani magukat (7-5), a folytatásban egyre nagyobb fölényben kézilabdáztak a győriek, akiknél több fiatal magyar játékos is lehetőséget kapott. A szünet előtt Gyimesi Kitti időntúli szabaddobásból volt eredményes, de a Mosonmagyaróvár így is hétgólos hátrányban mehetett a pihenőre (18-11).

A második felvonásban gyorsan elérte, majd meg is haladta a tíz találatot a különbség, és bár az óváriaknak volt egy eredményes ötperces időszakuk, a hazaiak fölényes sikerét nem fenyegette veszély.

A Bajnokok Ligája-győztes győriek az örök rangsorban megelőzték a 12 bajnoki címmel büszkélkedő Ferencvárost, és már csak a Vasas SC áll előttük (15). Az ETO 2005 óta csak kétszer, 2007-ben és 2015-ben nem lett aranyérmes, amikor az FTC nyert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.