Levegőmeghajtású autók versenye Egerben

48 csapat mérnökhallgatói állnak rajthoz a kétnapos viadalon.

MTI
2017. 05. 05. 6:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A versenyt szervező Aventics Hungary Kft. tájékoztatása szerint a versenyzők normál és szenior kategóriában, három versenyszámban (hosszú távú futam, gyorsulási és ügyességi verseny) mérhetik össze tudásukat, emellett az összesítésben legjobb járművet, valamint a legeredetibb konstrukciót és projektelképzelést is díjazzák.

A verseny megszervezésével a cég eredetileg a felsőoktatási intézmények és a pneumatikus technológia képviselői közti kapcsolatot akarta megteremteni, így merült föl a pneumatikus hajtású jármű (pneumobil) gondolata. Az első verseny még tíz hazai egyetem tizenhat csapatának részvételével zajlott, a 2008-as megmérettetésen az egyetemisták kockázat nélkül próbálhatták ki magukat mérnökként. Mostanra a futamon való részvételt már a munkáltatók is értékes gyakorlatnak, munkatapasztalatnak tekintik – írták.

A projektalapú munkát tavaly vezették be a szervezők, így a teljes felkészülést ennek megfelelően kell menedzselniük a résztvevőknek, ráadásul az előkészületi szakaszban a korábbinál összetettebb feladat várt rájuk: pályázatuknak időtervet, költségvetést és teljes projektleírást is tartalmaznia kell – olvasható a közleményben.

A versenyszabályzat szigorodása miatt idén versenyeznek utoljára a quad kialakítású pneumobilok. A járművek sebességének folyamatos növekedése miatt ugyanis szükségessé vált, hogy a későbbiekben csak a sofőrök számára is biztonságos járművek indulhassanak – jelezte az Aventics Hungary Kft.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.