Los Angelesben is elindult a NOlimpia mozgalom

Lehet, hogy már későn kezdték az akciózást, négy hónapra vagyunk ugyanis a NOB közgyűlésétől.

2017. 05. 10. 9:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NOlimpia mozgalomhoz kísértetiesen hasonló nevű csoport bontott zászlót az Amerikai Egyesült Államokban – szúrta ki a Portfólió.hu a The Nation című lap cikkét. A NOlympics LA törekvése természetesen az, hogy a 2024-es olimpiára pályázó, nyugati parti Los Angeles ne kandidáljon a játékok megrendezésére. A cikk szerint persze lehet, hogy már későn kezdték az akciózást, négy hónapra vagyunk ugyanis a NOB közgyűlésétől, amelyen eldől a 2024-es olimpia házigazdájának kiléte – Párizs és az amerikai nagyváros van még versenyben.

A lap kérdésére Johnny Coleman – ő a helyi Fekete-Győr András – elmondta, a pályázati folyamat alapvetően antidemokratikus volt, és nem vette figyelembe az emberek érdekeit, helyette a gazdagoknak kedvezett, akik az olimpián még jobban meggazdagodnak.

A mozgalom a következő hónapokban arra koncentrál, hogy a városlakókra nézve negatív lehetséges következményeket hangsúlyozza. Colemanék szerint Amerikának sokkal fontosabb társadalmi problémái vannak, amelyeket például egy olimpiarendezés előtt orvosolnia kellene, ilyen a hajléktalankérdés, a hontalanok száma ugyanis Los Angelesben majdnem a legmagasabb Amerika-szerte.

Az időzítés a lap szerint nem véletlen, a NOB szakértői ugyanis épp most érkeznek a városba szemlére. Innen repülnek tovább Párizsba.

Ismeretes: korábban, még Budapest előtt Boston, Hamburg és Róma is a lakosság ellenállását érzékelve, illetve részben politikai okokból visszakozott a rendezéstől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.