Maratonfutás: 24 másodpercen múlott a szenzáció

Eliud Kipchoge kenyai futó így is a világ eddigi legjobb maratoni idejét futotta.

MTI
2017. 05. 06. 7:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fantasztikus eredmény nem számít hivatalos rekordnak, mert Kipchoge és két társa – az etióp Lelisa Desisa és a félmaraton eritreai világcsúcstartója, Zersenay Tadese – azzal a stratégiával próbált a kétórás álomidő alá kerülni, hogy az iramot más, a táv közben hozzájuk csatlakozó, pihent futók diktálták.

A klasszikus 42,195 kilométeres táv rekordját a kenyai Dennis Kimetto tartja 2:02:57 órás eredménnyel, amelyet a 2014-es Berlin-maratonon állított fel.

A Breaking2 rekordkísérletre nézőket nem engedtek be. A futáshoz azért a monzai pályát választották, mert annak vonalvezetése, környezeti adottságai, klímája és tengerszint feletti magassága is megfelelő. A 2,4 kilométeres aszfaltcsíkon 17 kört teljesítettek a futók.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.