Meghalt Nicky Hayden

A 35 éves egykori MotoGP-világbajnokot kerékpározás közben ütötte el egy autó Olaszországban.

Horváth Csaba László
2017. 05. 22. 16:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt szerdán kerékpáros edzés közben gázolta el egy autó Nicky Haydent az olaszországi Rimini közelében. A korábbi MotoGP-világbajnok súlyos sérüléseket szenvedett, csípő- és combcsontja is eltört, továbbá fejsérülése következtében agyi ödémája lett, amely agykárosodást is okozhatott. A motorversenyző kómába esett, orvosai nyilatkozataiból pedig egyértelművé vált, hogy nagy a baj. Hétfő délután aztán közleményben közölték, hogy az egykori világbajnok nem élte túl a balesetet. 

Nicky Hayden csapata múlt csütörtöki közleménye még arról szólt, hogy stabilizálódott a versenyző állapota, és mesterséges kómában volt a cesenai kórház intenzív osztályán. Menyasszonya, testvére és édesanyja is megérkezett hozzá az Egyesült Államokból. Később a csapat közleményében arról számolt be, hogy a Kentucky Kidnek becézett pilótájának rendkívül kritikus az állapota és vélhetően súlyos agyi károsodást szenvedett.

Az amerikai versenyző idén a Superbike sorozatban szerepelt, a legutóbbi versenyt követően a 13. helyen állt a pontversenyben. A gyorsaságimotoros-világbajnokságon 2003 és 2015 között 216 futamon indult és hármat nyert meg. Nicky Hayden a MotoGP sorozatban 2006-ban lett világbajnok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.