Megint bajnok a Juventus

Sporttörténelmi sikert aratva sorozatban hatodszor a Juventus nyerte az olasz labdarúgó-bajnokságot.

MTI
2017. 05. 21. 17:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Juventus labdarúgócsapata vasárnap azzal biztosította be végső győzelmét a Serie A 2016/2017-es idényében, hogy 3-0-ra legyőzte a vendég Crotone együttesét. Így egy fordulóval a zárás előtt négy pont az előnye közvetlen üldözőjével, az AS Romával szemben.

A rekordbajnok már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést: Mario Mandzukic a 13., Paulo Dybala a 39. percben volt eredményes. A háromgólos különbséget, egyben a végeredményt Alex Sandro állította be a 83. percben. A Serie A 1929 óta íródó történetében előzőleg egy klubnak sem sikerült sorozatban hatszor diadalmaskodnia, a Juventus mellett eddig a Torinónak és az Internazionalénak volt ötös szériája.

A csapat a mostani idényben triplázhat, ugyanis az Olasz Kupát is megnyerte már, a Bajnokok Ligájában pedig döntőt játszik. A vesztes Crotone számára – amely korábban hét fordulót tudott le veretlenül – még mindig maradt remény a bennmaradásra, miután a hozzá képest egypontos előnyben lévő Empoli otthon kikapott az Atalantától. Utóbbi győzelmével bebiztosította részvételét az Európa-liga csoportkörében, míg az AC Milannak a főtábláért selejteznie kell az El-ben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.