Michelisz előbb kiesett, majd nagyot küzdve negyedik lett a Hungaroringen

Az első futamban defektet kapott, másodikra azonban már javított a magyar versenyző Mogyoródon.

MTI
2017. 05. 14. 13:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michelisz Norbert negyedikként ért célba a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi versenyhétvégéjének vasárnapi második, fő futamán.

A Honda magyar pilótája – aki a nyitófutamot autója sérülése miatt ötkörös hátránnyal fejezte be – a hatodik pozícióból vágott neki a versenynek. A rajtnál megtartotta helyezését, majd egy kiesésnek köszönhetően az ötödik helyre jött föl. Egy rövid biztonsági autós fázist követően, Rob Huff büntetése miatt pedig már negyedikként körözött, ahonnan a verseny második felében nem tudott előrébb lépni.

– Rengeteg szurkolóm volt itt, szerettem volna visszaadni valamit nekik a drukkolásból egy dobogós helyezéssel – mondta Michelisz a futamok utáni sajtótájékoztatón.

– Dupla dobogóban bíztam, ehhez több szerencse kellett volna az első, és jobb rajt a második futamon, de persze ez sem lett volna garancia.

– Szükség van elemzésre, pláne a második versenyt tekintve, mert bármennyire próbálkoztam, azt éreztem, nem tudok nyomást kifejteni az előttem haladókra.

– Ha ma esett volna, akkor nagyobb eséllyel fogalmazhattam volna meg futamgyőzelemmel kapcsolatos elvárásokat – mondta. Azt az érzést, amelyet a hungaroringi hangulat kelt benne, az apaságéhoz hasonlította: „mesélhetnek róla mások, de csak akkor érzed át igazából, ha itt vagy, ha megtörténik” – hangsúlyozta friss édesapaként Michelisz.

Ezzel a hétvége előtti negyedik pozíciójából az összetettben a holtversenyes hetedik helyre csúszott vissza Michelisz, a szintén 62 ponttal álló argentin Esteban Guerrieri már nyert futamot az idényben.

– Ebben az évben szerencsés vagyok a magánéletben, szerencsétlen a versenypályán. Ilyen rosszul még nem indult szezon számomra, pedig a jó rajt tényleg nagyon fontos lett volna.

Kiemelte, a bajnokság ugyan szoros, de a lemaradása az összetettben nagy. Meglátása szerint hat-nyolc, a végső győzelemre esélyes versenyző is van a mezőnyben. Természetesen nem adta fel célját, a végső elsőséget, ám csak sok szerencsével lehetne ismét versenyben a vb-címért. Leszögezte, ha olyan helyzetbe kerül, hogy megteheti, segíteni fogja éllovas csapattársát, Tiago Monteirót.

– Eljött az a pillanat, hogy nem kell sokat gondolkodni, hanem lehet menni. Az a célom, hogy minél több pontot gyűjtsek, de a csapat szempontjából a legfontosabb a vb cím, és ebben a sportágban is jó csapatjátékosnak kell lenni.

A Zengő Motorsport magyar versenyzője, Nagy Dániel nem fejezte be a futamot, amelyet a marokkói Mehdi Bennani nyert meg.

A világbajnokság két hét múlva a Nürburgringen folytatódik.

WTCC, Hungaroring:

fő futam (15 kör, 65,715 km):

1. Mehdi Bennani (marokkói, Citroën C-Elysée)

2. Nicky Catsburg (holland, Volvo S60)

3. Tom Chilton (brit, Citroën C-Elysée)

4. Michelisz Norbert (Honda Civic)

...Nagy Dániel (Honda Civic) kiesett

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.