Mount Everest: Klein Dávid sajnos visszafordult

8115 méteren járt, amikor két filmező serpával együtt úgy döntött, nem kockáztat tovább.

2017. 05. 26. 6:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Klein Dávid hegymászó 8115 méteren fordult vissza a rendkívül rossz időjárás miatt – hangzott el az RTL Klub reggeli műsorában. Csütörtöki éjszaka során az erős szél megállította a mászót, ami miatt vissza kellett ereszkednie 8000 méterre, innen indult tovább a 8016 méteren elhelyezkedő négyes alaptáborba.

Társa, Suhajda Szilárd még szerdán lett rosszul 6500 méteres tengerszint feletti magasságban, Klein így egyedül folytatta útját.

Korábban Klein Dávid azt mondta, ilyen rossz, kiszámíthatatlan időjárással még nem találkozott a Himalájában.

Legutóbb 2014-ben próbálkozott a Csomolungmán, akkor 8700 méterig jutott. Most oxigénpalack nélkül próbálkozott, de nem kockáztatott. Légzéssegítő nélkül még nem volt magyar 8848 méteren.

Klein eddig négy, 8000 méternél magasabb hegyet mászott meg oxigénpalack nélkül – az Annapurnát első magyarként –, ezzel ő a legeredményesebb élő magyar hegymászó.

Az Everest Expedíció 2017 Facebook-oldalán olvasható péntek reggeli állapotjelentés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.