Nadal nyerte az 50. „örökrangadót” Djokoviccsal szemben

Salakon továbbra is a spanyol a legjobb.

MTI
2017. 05. 13. 18:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs olyan páros a férfitenisz-történelemben, akiknek hosszabb párharcuk lenne: 50. alkalommal találkozott Nadal és Djokovic a 5,44 millió euró összdíjazású madridi salakpályás tenisztornán. A szerb játékos vezetett eddig 26-23-ra, az elődöntőkben 8-8 volt a mérleg, salakon pedig 14-7 Nadal javára. Legutóbbi hét mérkőzésükön Djokovic győzött, utoljára a Roland Garros 2014-es fináléjában volt jobb a 14-szeres Grand Slam-bajnok Nadal, ám a spanyol visszatalált régi formájához.

A jubileumi meccs első szettjében a 30 éves spanyol magasan több nyerő ütést produkált és 6:2-es eredménnyel szusszantak kicsit a felek. Djokovicnak szüksége is volt rá, becsületére elmondható, hogy összeszedte magát, de ellenfele így is szinte minden labdát befutott, ennek köszönhetően már 1 óra 39 perc elteltével győzelmet ünnepelhetett Nadal.

Nadal (spanyol, 4.)–Djokovic (szerb, 2.) 6:2, 6:4

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.