Nekiindult Klein Dávid, néhány száz méterre van az Everest csúcsától

Nem sokkal azután, hogy megérkezett a négyes táborba, elindult a csúcsra a magyar hegymászó.

Gabay Balázs
2017. 05. 25. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Klein Dávid egyedül vágott neki a négyes tábor felé vezető útnak a Mount Everesten. Mint arról tegnap beszámoltunk, társa, Suhajda Szilárd vissza kellett, hogy forduljon a kettes táborból, ugyanis szerdára virradó reggelre rosszul lett. Émelygett, görcsölt a gyomra, és hányt, erről az RTL Klubnak mesélt bővebben. Végül leért az alaptáborba, biztonságban van, de könnyek között beszélt a visszafordulása okairól.

Klein Dávid Facebook-oldala aztán hírül adta, hogy az alpinista mintegy 10 órás mászás után, magyar idő szerint csütörtökön kora délután elérte a négyes tábort, mely mintegy 8000 méter magasan van. Mivel az utolsó akklimatizációs körük alkalmával itt hagytak egy sátrat, ha nem temette be a hó, Kleinnek nincs más dolga, mint a pihenés. Ezen a magasságon aludni már szinte biztosan nem fog tudni, olyan kevés oxigén van a levegőben, úgyhogy pár óra nyugalom után továbbindul a csúcs felé, melyet a terveknek megfelelően péntek hajnalra vagy reggelre érhet el.

FRISSÍTÉS. Csütörtök koraeste útra is kelt, lásd:

Két filmes serpa kíséri, oxigénpalack nélkül mászik. Ha sikerül feljutnia, ő lesz az első magyar, aki felkapaszkodott palack nélkül a csúcsra.

Kleinék expedíciójáról és a korábbi hírekről ide kattintva olvashatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.