Németh Zsanett ezüstérmes a birkózó-Eb-n

A török Yasemin Adartól kapott ki a döntőben.

MTI
2017. 05. 04. 18:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UTE kétszeres U23-as Eb-győztes versenyzője délelőtt előbb a német Anna Schellt, majd az elődöntőben a moldovai Svetlana Saenkót győzte le szoros csatában, és élete első világversenyes fináléjára készülhetett a lehető legnehezebb ellenfél, a címvédő Adar ellen.

Németh a fináléba jutást követően önkritikusan jegyezte meg, hogy addig nem vállalt kockázatot, a döntőre azonban más harcmodort választott. Aktívan kezdte a meccset, ennek ellenére a török próbálkozott válldobással, amiről lelépett a magyar sportoló, a karját azonban nem tudta kiszabadítani, így Adar mögé ment, és két ponttal vezetett.

A folytatásban a 23 éves Németh próbált irányítani, fejlefogással, berántással is kísérletezett, Adar azonban rendre jól reagált ezekre, kontrázni tudott, így folyamatosan növelte előnyét. A mérkőzés ebben a mederben folyt tovább, a magyar birkózó hiába volt bátor, és került többször is közel ahhoz, hogy levigye ellenfelét, Adar erősebbnek tűnt, és 2.25 percnél a sokadik kontrájával lezárta a meccset, melyet 10-0-s technikai tussal nyert meg.

Németh Zsanett pályafutása első érmét szerezte meg a felnőttek között, egyúttal az újvidéki Eb második magyar dobogós helyét érte el. A keddi nyitónapon a szabadfogású Veréb István harmadik lett a 86 kilogrammos súlycsoportban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.