Óránként 8000 forintos szuperbruttót kapnak a vizes vb orvosai

A világbajnokság egészségügyi büdzséje 833 millió forint.

MTI
2017. 05. 09. 4:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) olimpiai szintű ellátás megszervezését várja el – mondta a lapnak Merkely Béla, a városmajori klinika igazgatója, aki a FINA orvosi csapatának szakmai irányítója lesz.

A vb egészségügyi büdzséje 833 millió forint, amelyből a Semmelweis Egyetem – amelynek Semmelweis Egészségügyi Kft.-je nyerte el az egészségügyi szolgáltatások ellátására kiírt közbeszerzési eljárást –, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a vízi mentők is gazdálkodnak.

Az orvosok 6 hét alatt maximum 120, az önkéntesek és szakdolgozók 160-160 óra munkát vállalhatnak. Egy-egy műszakban több mint 100 egészségügyis lesz készenlétben – tette hozzá Merkely Béla.

Az orvosok óránként 8000 forintos szuperbruttót kapnak, ami egy napra nettó 100 eurós fizetés. A szakdolgozók óránként nettó 2000 forintért, az önkéntesek ingyen dolgoznak majd.

A vizes világbajnokság elszálló költségvetéséről itt írtunk korábban!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.