Összeáll a vízilabda-aranycsapat

Kásás Tamás fejéből pattant ki a „búcsúkoncert” ötlete, az augusztusi masters-vb-n drukkolhatunk még egyszer nekik.

2017. 05. 15. 6:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Millennium csapatnévvel elindul az augusztusi masters-vízilabda-vb-n Budapesten a Kemény Dénes kapitányi korszakában látott vízilabda-válogatott. Az ötlet a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás fejéből pattant ki, aki egyfajta búcsúkoncertnek tartja a nyári fellépést, amelyet esetleg 10-20-30 évente meg lehet ismételni.

– Egy nagy család volt a miénk, amely most újra összejön megosztani az edzés fáradalmait, fájdalmait – fogalmazott a Digi Sport tévének hétfőn reggel a vízilabdázás élő legendája, akinek a játék már nagyon hiányzott, de az edzések egyáltalán nem.

Mint mondta, a hazai világbajnoksággal nagy esély mutatkozott arra, hogy mivel még nem felejtettek el annyira pólózni, összeálljanak, és „ne égessék le magukat” a világ és saját maguk előtt.

Az addig eltelő három hónap persze nehéz lesz, mert már minden csapattagnak van gyereke, edzésre, munkába jár, és Kásás azt is bevallja, nem napi szintű uszodalátogató.

– Itthon sokkal nehezebb is nekiveselkednem, mert megismernek, odajönnek hozzám, és akkor nem kívánom. Legutóbb Biros Péter búcsúmérkőzésén játszottam, de azt nem is nevezném vízilabdázásnak – viccelődött Kásás.

Úgy gondolja, a játékot nem lehet elfelejteni, de a kondíció igen könnyen elvész, amit aztán nehéz visszaszerezni, volt is a közelmúltban némi légszomja tíz hossz úszása után, ekkor gondolt bele először, hogy mi lesz itt augusztusban

Annak idején, amikor augusztusban abbahagyta a játékot, azonnal felugrott rá tíz kiló plusz, és amikor már nem tudott tükörbe nézni, akkor kezdte újra gyűrni magát – amíg el nem kezdett a dereka ismét fájni, így csak hullámzóan tudja erősíteni magát. A csapatból egyébként többen küzdenek hasonló problémával, illetve egyeseknél megjelent némi pocak is, és igen, vannak, akik már a szaunázást is edzésnek tekintik a maguk részéről De Kásás figyelmeztet:

– Nagyon jól tudja mindenki, hogy ezt a sportot nem lehet úgy csinálni, hogy csak bedobjuk a gatyát a vízbe. Mindenki van annyira intelligens és profi hozzáállású, hogy ne égjünk le – fogadkozik társai nevében. A magáéban azt még hozzáteszi: nem tudja elképzelni, hogy edzőként visszatérjen a vízilabda világába, igaz, teljesen nem is zárja ki.

A 15 fős csapatban szerepel majd – a dolgok jelenlegi állása szerint – Kásáson kívül Benedek Tibor, Kiss Gergely, Biros Péter, Varga Zsolt, Fodor Rajmund, Székely Bulcsú, Märcz Tamás, Szécsi Zoltán, Varga Tamás, Gergely István és Molnár Tamás is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.