Seszták jelentette be az új utánpótlásképző centrum létrehozását

Az intézménynek otthont adó épület kivitelezése hamarosan elkezdődik Kisvárdán.

MTI
2017. 05. 19. 9:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Amikor megvizsgáltuk, hogy hol vagyunk erősek itt, a régióban, és hol vannak utánpótlás-lehetőségeink a határon túl, akkor egyértelműen az volt az álláspont, hogy a kézilabda az egyik ilyen sportág. Ezért gondolta úgy a kisvárdai sportvezetés, a város vezetése, a magyar kormány sportot irányító minisztériuma, illetve államtitkársága, hogy igenis itt szükség van egy ilyen akadémiára\" – nyilatkozott a Kölcsey Televíziónak a tárcavezető.

A kormány támogatásával megvalósuló akadémia szeptember elején kezdi meg a működését, az első évfolyamon 15 lány kézilabdázó és 15 fiú labdarúgó tanulhat. Az intézménynek otthont adó épület kivitelezése hamarosan elkezdődik. Amíg el nem készül, a Szent László gimnázium kollégiumában laknak majd a gyerekek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárda női kézilabdacsapata az 1990-es évek közepén a nemzetközi porondra is kijutott, és hosszú szünet után az elmúlt évben került vissza a hazai élvonalba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.