Sima szolnoki győzelemmel kezdődött a vízilabdadöntő

A címvédő két negyed után faképnél hagyta az Egert, és 13-7-re nyert idegenben.

MTI
2017. 05. 01. 17:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyitónegyedben a Szolnok viszonylag könnyedén játszotta át az egriek védelmét, ám számos nagy lehetőséget elpuskázott. Ennek ellenére Vámos és Younger révén mindkét emberelőnyét értékesítette, míg a túloldalon szintén fórból Decker volt eredményes.

A második negyed elején ötméteresből egyenlített az Eger, a Szolnok azonban harmadik emberelőnyét is értékesítette. Két perccel a nagyszünet előtt megszületett a találkozó első akciógólja, ezzel újra egyenlő volt az állás.

A fordulást követően egyre feszültebb lett a hangulat a vízben, több volt a keménység, így a kiállítás is. Mindkét oldalon egy-egy büntetőgól született, majd a vendégek Younger és Vámos lövésével pillanatok alatt elléptek (5-7). A másik oldalon Uckovic értékesített egy végletekig kijátszott fórt, az ellentámadásból viszont Kis elképesztő erejét kamatoztatva büntetőt harcolt ki, amelyet Varga lőtt a kapu közepébe.

A zárónegyed nyitányaként egy fantasztikus Prlainovic–Varga összjáték után háromgólosra duzzadt a különbség, a túloldalon az egriek viszont egymás után két emberelőnyt is kihasználatlanul hagytak. A másik oldalon újra az olimpiai bajnok Kis játszotta a főszerepet, mivel kiharcolta az előnyt, majd mindenkit meglepett azzal, hogy azonnal a hálóba bombázott, ezzel pedig gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést (6-10). A folytatásban Varga ötödik góljára Lőrincz válaszolt, majd Prlainovic lőtt be egy büntetőt, Vámos pedig szétbombázta a hálót (7-13).

E.ON férfi ob I, döntő, 1. mérkőzés:

ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-Közgép 7-13 (1-2, 2-1, 3-5, 1-5)
gólszerzők: Cuckovic 2, Decker Á., Vapenski, Hárai, Erdélyi, Lőrincz 1-1, illetve Varga Dé. 5, Vámos 3, Younger 2, Fülöp, Kis G., Prlainovic 1-1

A döntő további menetrendje:
május 5., péntek: Szolnoki Dózsa-Közgép – ZF-Eger 19.00
május 10., szerda: ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-Közgép 18.00
május 13., szombat: Szolnoki Dózsa-Közgép – ZF-Eger 16.00 (ha szükséges)
május 17., szerda: ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-Közgép 18.00 (ha szükséges)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.