Simán verte Dánia a magyar kézilabda-válogatottat

A válogatott 35-27-re kikapott az olimpiai bajnok Dánia vendégeként.

MTI
2017. 05. 07. 20:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két csapat csütörtökön 25-25-ös döntetlent játszott a Papp László Budapest Sportarénában, de az Aarhusban rendezett visszavágóra négy kulcsember, Nagy László, Mikler Roland, Császár Gábor és Jamali Iman sem tarthatott a magyar együttessel.

Éppen ezért volt némileg meglepő, hogy a vendégek az első félidőben remekül kézilabdáztak, Balogh Zsolt és Bodó Richárd góljaival sokáig magabiztosan vezettek, egy alkalommal négy góllal is (6-10). Nagy László távollétében Lékai Máté volt a csapat vezéregyénisége, de a hazaiak a szünet előtt már egyre többször kiismerték a magyarok szándékait, így fordítani tudtak (18-17).

A második félidőt nagy lendülettel kezdték a dánok, többször is gyors, könnyű gólokat szereztek, és folyamatosan növelték előnyüket (23-18). A magyarok védekezésben már nem tudtak olyan hatékonyak lenni, mint az első felvonásban, támadásban pedig több lövést is elrontottak.

A dán csapat – és egyben a mezőny – legeredményesebb játékosa Mikkel Hansen volt, aki 14 kísérletéből nyolcat gólra váltott.

A magyar válogatott legközelebb, június 15-én Lettország vendégeként lép pályára Valmierában.

Eredmény, férfi Eb-selejtező, 4. forduló, 1. csoport:
Dánia–Magyarország 35-27 (18-17)
a magyar gólszerzők: Bodó, Iváncsik T. 5-5, Balogh Zs., Lékai 4-4, Juhász Á., Bánhidi, Győri 2-2, Ligetvári, Vilovski, Szepesi 1-1

Hollandia–Lettország 25-24 (13-14)

Az állás: 1. Dánia 7 pont, 2. Magyarország 5, 3. Hollandia 4, 4. Lettország 0

A csoport első két helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja vehet részt a 2018 januárjában Horvátországban sorra kerülő kontinensviadalon.

A spanyol, a svéd, valamint a címvédő német válogatott már kijutott a tornára, amelynek a horvát csapat a rendező jogán automatikusan résztvevője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.