Száz százalék Fradi: NB I-es a férfikézicsapat, ahogy a nőknél a Vasas is

Két nagy múltú fővárosi együttes hiányzott mostanáig a sportág élvonalából. Az FTC minden meccsén nyert.

Arday Attila
2017. 05. 22. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1982-ben BEK-et nyert a Vasas női kézilabdacsapata, összesen ötször szerepelt a legrangosabb európai sorozat fináléjában, tizenötször volt magyar bajnok, tizenkétszer kupagyőztes. Az elmúlt nyolc év során mégis hiányzott a magyar élvonalból, egészen mostanáig. 

Miután vasárnap este Gárdonyban kilencgólos győzelmet aratott, két ponttal megelőzve a Szombathelyi Kézilabdaklub és Akadémia csapatát megnyerte az NB I/B Nyugati csoportját, és Kovács Péter vezetésével (aki a Honvéddal 1982-ben a férfiak BEK-sorozatában lett első) visszajutott az első osztályba. 

A férfiaknál is egy nagy múltú fővárosi együttest láthatunk újra a magyar élvonalban, amelyből az erősebbik nemnél nagyon elkelne egy erős (és népszerű) pesti csapat. Ezt a hiányt pótolhatja ősztől az FTC, amely Adorján Gábor vezetésével 17 pontos előnnyel, 100 százalékos teljesítménnyel, 26-ból 26 győzelemmel lett a másodosztály Keleti csoportjának bajnoka.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.