Széles Sándor kómában van

Gyurta Dániel volt edzője hetek óta öntudatlanul fekszik egy budapesti kórházban. Állapota súlyos.

Gabay Balázs
2017. 05. 18. 5:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sport csütörtöki számában arról ír, hogy Széles Sándor, Gyurta Dániel egykori edzője hetek óta kómában fekszik az egyik budapesti kórházban. Értesülések szerint a korábban alkoholproblémákkal küzdő Széles egy időre letette a poharat. Aztán viszont nem utazhatott ki Rióba az olimpiára, tanítványa, Gyurta Dániel pedig önmaga elvárásaihoz képest rendkívül gyengén szerepelt a játékokon. Ezt követően az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó úgy döntött, új edző után néz, és sok év után szakított Szélessel, akit minden bizonnyal ez is megviselt. Minderről feldúltan nyilatkozott itt

Miután Hosszú Katinka és Shane Tusup létrehozta tavaly az Iron Aquatics úszóklubot, Széles egy interjúban utalt arra, hogy náluk is szívesen dolgozna, de nem kapott felkérést.

Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak az év elején arról beszélt, megpróbálnak helyet találni a trénernek, aki az újonnan megválasztott Bienerth Gusztáv úszóelnöknél is járt. Tóth István, a szentendrei úszóklub vezetője, aki a 24.hu-n keresztül nemrégiben számos kellemetlen kérdést intézett Bienerthhez, a többi között azt is tudakolta, az elnök miért hajtotta el Szélest, miért nem nyújtott neki segítő kezet.

A sportnapilap információja szerint Széles márciusban elesett, kórházba szállítottak, ekkor még magánál volt. A budapesti intézményben azonban elájult, és azóta nem tért magához, kómában van. Állapota stabil, de súlyos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.