Szilágyi Áron: A szorgalom elsősorban akarat kérdése

A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó okleveleket adott át tehetségeknek a Nagy Sportágválasztón.

Radványi Benedek
2017. 05. 28. 10:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sokan kérdezték már tőlem, mi kell inkább a sikerhez: tehetség vagy szorgalom? Azt vallom, hogy ha valaki tehetséges, akkor bárhol is kezd el sportolni, megtalálja az utat a sikerhez. Ugyanakkor a siker egyben visszacsatolás is az elvégzett munkáról, hogy megéri ennyit dolgozni. A tehetség jórészt adottság, a szorgalom pedig elsősorban akarat kérdése, de talán mindkettőnél fontosabb a fiatal sportolók számára, hogy legyenek céljaik, álmaik, mert ezekért mindig érdemes küzdeni” – mondta el Szilágyi Áron a Nagy Sportágválasztó budapesti rendezvényén szombaton, a MOL Tehetségtámogató program sport pályázatának eredményhirdetésén.

Összesen 109 – 10 és 18 év közötti – fiatal nyerte el a cég anyagi segítségét több mint 25 millió forint értékben. A 18. életévüket már betöltött, de eredményes sportpályafutást folytató korábbi pályázókat a Tehetségtámogató klasszis program keretében díjazták: 11 sportoló kapott több mint 3 millió forintot, köztük Bragmayer Zsanett triatlonista és Kopasz Bálint kajakozó.

A programban eszközvásárlásra vagy útiköltséghez igényelhetnek támogatást azok a 10–18 év közötti fiatal tehetségek, akik hazai vagy nemzetközi versenyeken jó eredményeket értek el, de további fejlődésükhöz anyagi támogatásra van szükségük. 2017-ben összesen 120 fiatalnak nyújtottak támogatást 29 millió forint értékben. 

A nyertes pályázóknak az okleveleket Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete adta át.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.