Távozik a Shane Tusuppal összebalhézó kulcsember

Darren Ward nem is érezte jól magát az Iron Aquaticsnál, így Hosszú Katinka klubja új edző után nézhet.

2017. 05. 05. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Blikk lapunkéval egybecsengő értesülései szerint szakítás lett a vége a legutóbbi uszodai botránynak. Ismert, az áprilisi debreceni úszó országos bajnokságon a versenyprogram alatt, egy futam startjának pillanatai előtt szólalkozott össze Shane Tusup, az Iron Aquatics úszóklub tulajdonosa és Darren Ward, az egyesület alkalmazásában álló edző. Fültanúk állításai szerint Tusup „lebarmozta” Wardot, és azt is mondta, hogy ha még egyszer „ilyet” csinál, megöli. Hogy pontosan „milyet”, arra csak következtetni lehet, az Iron klub egyik férfiváltó-összeállításával és versenyeztetésével lehetett gondja Tusupnak, amiért Wardot tette felelőssé ilyen módon, a vita kis híján tettlegességig fajult a medenceparton.

A bulvárlap írása szerint szerda délután szülői értekezleten közölte az egyesület az Ironban úszó palánták hozzátartozóival, hogy Darren Ward elhagyta őket.

A fiatal skót szakember az újságnak megerősítette a távozásáról szóló hírt, hozzátéve, nem is különösebben bánja, hogy erre kényszerül, ugyanis nem érezte jól magát a Hosszú Katinka nevével fémjelzett klubnál, ahol lapunkat arról tájékoztatták, Ward munkáját az Iron két másik edzője veszi át átmenetileg, amíg a megfelelő edzővel pótolják őt – a tárgyalások, mint megtudtuk, máris „előrehaladott állapotban vannak”.

Az ügyben tudomásunk szerint Darren Ward közleményt ad ki.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát amúgy bántja, hogy – ahogy ő fogalmaz – „már-már vadásznak” férj-edzőjére, Shane Tusupra. Erről a Nemzeti Sport múlt pénteki számában vall az úszó azzal kapcsolatban, hogy a média azonnal felkapja, ha valami történik Shane körül. Katinka hozzáteszi, olyan is előfordul, hogy nem foglalkozik ezzel. Viszont ha igen, nagyon felhúzza magát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.