Tenisz-világbajnokságot szervezne Gerard Piqué

Az ötletet Nadal, Djokovic és Murray is üdvözölte.

MTI
2017. 05. 12. 8:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötletet már üdvözölte a világranglista élcsoportjának tagjai közül a spanyol Rafael Nadal, a szerb Novak Djokovic és a brit Andy Murray.

A futballista a héten feltűnt a lelátón a madridi tenisztornán, és állítólag már meg is fogalmazta javaslatát a férfiviadalokat szervező ATP-nek.

„Egy ideje tudomásom van arról, hogy Gerard Piqué egy olyan csoportnak a tagja, amely valamiféle világbajnokság szervezésében gondolkodik” – reagált kérdésre válaszolva Nadal az ausztrál Nick Kyrgios elleni csütörtöki nyolcaddöntős mérkőzése után sajtótájékoztatón. A 14-szeres Grand Slam-győztes teniszező „szuper kezdeményezésnek” nevezte Piquéék ötletét, amely szerint egy tíznapos tornáról lenne szó.

Nadal még nem beszélt a konkrétumokról Piquével, de Djokovic már igen. „Többször is szóba került, de sokat nem tudok mondani, mert az elképzelés néhány eleme még nem hivatalos – fogalmazott a világranglista második helyezettje. – Az, hogy egy labdarúgó érdeklődik a tenisz iránt, és be akar fektetni a sportba, csak pozitívumokat hozhat” – fűzte hozzá.

„Úgy vélem, ez jót tenne a tenisznek, amelynek szüksége lenne egy ilyen tornára” – vélekedett a világelső Andy Murray.

Korábban létezett már csapat-világbajnokság, amelyet 1978 és 2012 között nyolc együttes részvételével Düsseldorfban rendeztek meg évente, de a legjobb játékosok kevés érdeklődést mutattak iránta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.