Tízezer nő választ távot a Városligetben

Vasárnap 10-től 17 óráig gyerekeknek és férfiaknak is lesz kínálat a 22. Női Futógálán.

2017. 05. 16. 15:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Városligeti felújítás ide vagy oda, a futók továbbra is birtokban tartják – tömegsporteseményeiken keresztül – a ligetet. Most vasárnap, május 21-én a hölgyeké lesz a főszerep, 10 órakor ők adnak egymásnak futórandevút a napozóréten.

Mint a szervező Budapest Sportirodától megtudtuk, már a 22. Női Futógála jön a hétvégén, és ha a tendenciából indulunk ki, körülbelül ugyanannyian vagy még többen az idén is kilátogatnak, mint tavaly – több mint tízezren a szebbik nem képviselői közül.

A rendezvény „árnyékába” férfiakat is várnak, a családi futás és a háromfős váltók nevezői között korlátozott számban és módon az urak is tiszteletüket tehetik, de minden csapatban legalább egy tag nő kell hogy legyen.

Az előzetesen kiadott program szerint 10 órakor a 2,1 kilométeres iskolai futam kezdődik, majd 10.45-kor az egyéni futam jön ugyanezen a távon. 10.50-kor a gyaloglók jönnek 2,1 kilométeren, 11.50-kor pedig a „szigetkörösök”, vagyis az 5 kilométeres futók jönnek. 13 órakor jönnek a váltózók (3×1,5 km), 14-kor pedig a 700 méteres családi futás résztvevői. A versenyek királynője az idén is a 10 kilométeres megméretés lesz 14.30-as kezdettel, ami párban is teljesíthető, 4 és 6 kilométeres szakaszra bontva.

Vizuális típusú olvasóink kedvéért ITT tekinthetők meg az útvonalak, a helyszín rajza pedig ITT.

Minden egyéb információ a Futanet oldalán érhető el.

Forgalmi változások is lesznek, ezeket ITT lehet megtekinteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.