Verrasztó Dávid kemény fickó – volt valamikor

Mutogatás középső ujjal, kakaskodás egy lány miatt, van ám medencén „túli” múltja is fenomenális vegyesúszónknak.

2017. 05. 26. 6:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Verekedő botrányhős? Társait cserben hagyó csapattag? Interjút készített a Presztízssport Verrasztó Dávid világbajnoki ezüstérmes úszóval, akivel kapcsolatban úgy tűnik, nem kevés az elhamarkodott ítélet, igaz, meggondolatlan cselekedete sem kevés.

Elsőként a 2010-es Európa-bajnokság kritikán aluli történéséről beszélt – illetve nem beszélt, a 200 méteres vegyesúszás selejtezője után középső ujjával mutatott a levegőbe, de azóta sem derült ki, hogy kinek.

– A jelzést úgy tíz-tizenkét ember vehette magára, de hatról biztosan tudok. Hogy valójában kinek mutattam, eddig nem derült ki, nem is fog. Ma már úgy gondolom, néhány tizeddel jobban kellett volna teljesítenem, és az felért volna egy bemutatással – fogalmaz Verrasztó, akivel kapcsolatban enyhítő körülmény, hogy a hosszabbik vegyesen, 400-on ezüstig jutott.

Aztán a másik történet, amit nem tagad: Gyurta Gergely bizalmaskodva gratulált úszásához Joó Sárának, Verrasztó barátnőjének, a szőke úszólegény erre viszont fogta magát, és bevert egyet a „kis” Gyurtának, a biztonsági őröknek és Virth Balázsnak kellett lefognia őt.

– Húsz-huszonegy évesen még forrófejű voltam. Egy vita volt a barátnőm és köztem. 

Joó Sárával egyébként azóta is együtt van Verrasztó, a kisasszony 50 méteres hátúszásban második helyen ért falhoz az áprilisi országos bajnokságon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.