Visszavonul Vas Márton

„Eljött az idő, hogy búcsút intsek a hokinak!” – írta Facebook-oldalán.

MTI
2017. 05. 20. 10:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Eljött az idő, hogy búcsút intsek a hokinak! Köszönök mindenkinek mindent! Szép utazás volt! Remélem, még találkozunk!” – írta Facebook-oldalán a 37 éves Vas, aki a nemzeti együttesben 175-ször játszott és 111 pontot gyűjtött (48 gól, 63 gólpassz). Részese volt mindkét A csoportos vb-szereplésnek, a tavaly májusi, oroszországi elit-világbajnokságon csapatkapitány volt, a torna után mondta le a válogatottságot.

Pályafutása egyik legemlékezetesebb gólja az, amelyet 2008-ban, Szapporóban az ukránoknak ütött emberhátrányban, véglegessé téve ezzel a magyar feljutást a legjobbak közé.

Utolsó klubidényét az EHC Freiburgnál töltötte, korábban játszott többek között Dunaújvárosban, Székesfehérváron és Frankfurtban is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.