49 évesen profi tenisztornán indul Paolo Maldini, az olasz futball ikonja

Egy kisebb tornát már megnyert a 45 éves társával, most jöhet egy nagyobb falat.

Arday Attila
2017. 06. 19. 9:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról az olasz tenisz oldalára hivatkozva beszámol az Nso.hu: Paolo Maldini szabadkártyát kapott a június 26-án kezdődő Aspria Tennis Cup Trofeo BCS elnevezésű rangos milánói tenisztornára. A 49. születésnapját június 26-án ünneplő, egykori világklasszis balhátvéd a 45 éves Stefano Landonio oldalán párosban indul. Landonio profi teniszezőként a legjobb 1000 tagja volt a világranglistán. 

Maldini az olasz labdarúgás és az AC Milan ikonja volt, egyben a klubhűség mintaképe,

hiszen egész életében csak két csapat mezében játszott, a Milanéban és az olasz válogatottéban. Klubszinten sokszor feljutott a csúcsra, nemzeti színekben pedig a közelébe.

Már az 1988-ban Eb-bronzot nyerő olasz együttesnek is tagja volt, 1990-ben vb-bronzot, 1994-ben vb-ezüstöt, 2000-ben Eb-ezüstöt nyert. A 126-szoros válogatott, ötszörös BEK- és BL-győztes az AC Milannal, amelyben a klub fénykorában játszott. Nyolc évvel futballpályafutása lezárta után próbálja ki magát újabb sportágban. A páros egy előselejtezős tornát megnyerve jutott ehhez a szenzációs lehetőséghez.

– Ez volt az első igazi versenyünk, bár előtte néhány jótékonysági eseményen már felléptünk Paolóval – mondta Stefano Landonio az Il Tennis Italianónak. – Tisztában voltunk vele, hogy tudunk jól játszani. Paolo mindössze öt-hat éve kezdett el teniszezni, nehéz megmondani, mire vitte volna profiként ebben a sportágban. Technikailag vannak problémái, de

hihetetlenek a mentális és a fizikai képességei.

A tornán a neves teniszezők közül ott lesz Marcel Granollers, Thiago Monteiro, Marco Cecchinato, Tommy Robredo és a tavaly Davis-kupa-győztes argentin válogatottból Federico Delbonis, illetve Guido Pella.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.