A túlfizetett játékosaink csak ténferegtek Andorrán

Bernd Storck lemondására szólított fel Urbán Flórián, egykori negyvenszeres válogatott futballista. Détári is megszólalt.

MN
2017. 06. 11. 10:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas hiba, hogy ilyen pénzeket osztogatnak NB I-es játékosoknak, akiknek nem érdekük, hogy kikerüljenek, hiszen a magyar langyos vízben elvannak milliókért, külföldön pedig kevesebbet keresnének, csak ott dolgozni kellene érte – mondta Urbán Flórián, az egykori negyvenszeres válogatott a Hír TV-nek adott interjújában. Urbán szerint a magyar klubok állami pénzt herdálnak el, és költik a játékosokra. – Persze, hogy ez irritálja a szurkolót, és ezért nem megy ki a meccsre. Aki ki is menne, a különböző beléptetési szabályok miatt nem megy ki. Reform kell, a játékosok fizetését normálisra szintre állítani, hiszen pontosan azzal szembesültünk Andorra ellen, hogy a túlfizetett játékosaink csak ténferegtek a pályán, viszont a postás, a cukrász, a buszsofőr és a vasutas az életéért küzdött, mert ki akar tűnni, előre akar lépni – hangsúlyozta a volt futballista. Az Andorra ellen elszenvedett 1-0-s vereséggel kapcsolatban megjegyezte: nem egyszerű megfogalmazni az érzelmeit. Szerinte az eredmény és a mutatott játék is önmagáért beszél, de ez összetettebb dolog ennél az egy mérkőzésnél. – Én már korábban rámutattam, hogy nem biztos, hogy jó irányban halad a magyar labdarúgás. Különböző médiumokban megjelent, hogy Bernd Storck szövetségi kapitánynak szabad kezet adtak, és mindenbe beleszól a magyar labdarúgás terén. Amikor hurráhangulat volt a tavalyi Eb-szereplés után, én akkor is azt mondtam, hogy szemfényvesztésről van szó. Ez most látszik beigazolódni – tette hozzá.

Urbán szerint az egész rendszert meg kellene reformálni és rendbe kellene tenni. Ha ez meglenne, akkor talán a szurkolók is azt látnák, hogy van egy rendszer, amely kiszámítható. Az állandó variálás sem tesz jót a hazai focinak: volt, amikor tizenhat csapatos volt az NB I, most tizenkét csapatos. – Lejjebb, például az NB III-ban senki nem tudja, hogy ki esett ki, a megyében meg sem azt, hogy ki jutott fel, sem azt, hogy ki esett ki, mert minden évben új szabályokat találnak ki. A szurkoló azt látja, hogy nincs kiszámíthatóság, nincs rendszer, ezért nem megy ki a mérkőzésre – mondta a volt futballista. Urbán Flórián szerint a tisztesség azt kívánja, hogy Bernd Storck kapitánynak le kell mondania egy ilyen vereség után.

Keményen beleszállt Dzsudzsák Balázsba az andorrai fiaskó után Détári Lajos is az állami sportcsatornán. A magyar válogatott csúfos pénteki veresége után a csapatkapitány sírva nyilatkozott a magyar újságíróknak arról, hogy nagyon egyedül érezte magát, hiányoztak mellőle a társak, akik értik, mennyit jelent a válogatottság. A hatvanegyszeres válogatott, hétszeres világválogatott Détári Lajos azonban nem volt ilyen megértő, azt mondta az M4 Sportnak, nem érti, Dzsudzsák miért van felháborodva, hiszen öt éve nem volt jó meccse a válogatottban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.