A valaha élt legeredményesebb teniszező kérte fel Fucsovicsot

Nem más, mint Roger Federer hívta edzőpartnernek a legjobb magyart.

Gabay Balázs
2017. 06. 12. 5:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legmagasabban jegyzett magyar férfi teniszezőnk, Fucsovics Márton számára dupla örömöt hozott a vasárnap. Egyfelől a 631 ezer euró összdíjazású stuttgarti ATP-torna főtáblájára jutott, miután két szettben legyőzte a svájci Marco Chiudinellit. Elsődleges célja tehát sikerült, hétfőn a német Yannick Hanfmann-nal játszik 11 órakor.

Utóbb pedig az is kiderült, hogy a korábbi világelső Roger Federer őt kérte fel edzőpartnernek. A svájci a második fordulóban csatlakozik be a mezőnybe, és ha mindketten veszik az akadályokat, a negyeddöntőben akár egymás ellen játszhatnak.

Fucsovics Facebook-oldalán közölte a közös fotót Federerrel és edzőikkel.

Fucsovics nem először gyakorol világklasszis teniszezővel: tavaly decemberben a jelenlegi világranglistán harmadik Stanislaw Wawrinka kérte fel. A magyar több szettet is tudott nyerni a svájci ellen. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.