Babos: Nem tudom, miért teniszezem

Meccs közben fakadt ki edzőjének Babos Tímea, akit alig lehetett rávenni a folytatásra.

Radványi Benedek
2017. 06. 13. 9:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Babos hétfőn a hollandiai ’s-Hertogenboschban rendezett viadal első fordulójában játszott mérkőzésén 0:3-ra állt a döntő szettben, amikor leült, s nem akarta folytatni. Edzője megkérdezte, miért akarja feladni, de Babos először csak megvonta a vállát. Aztán azt mondta: „Nem tudom. Nem tudom, miért teniszezem.”

Thomas Drouet elkezdte győzködni, hogy ezt nem teheti, s látni akarja, hogy küzd. „Miről beszélsz? Beleadok száz százalékot!” – vágott vissza Babos, majd a francia tréner többek között a „Meg tudod csinálni!” mondattal biztatta.

Sikerült rávenni a folytatásra, ám a hazai pályán játszó, a világranglistán 183. Arantxa Russzal szembeni mérkőzést így is elvesztette, 5:7, 6:2 után a döntő szettben 6:3-ra kapott ki; a torna 6. kiemeltjeként maradt alul.

Babos jelenleg a 36. a világranglistán, s hétfőn egymás után már az ötödik tornájáról ütötték ki azonnal, az idén ez volt a 11. ilyen alkalom. Párosban jobban megy neki 2017-ben, a hollandiai tornán kedden kora délután játszik a nyolc közé jutásért a cseh Andrea Hlavackovával a Varvara Lepchenko, Leszja Curenko (amerikai, ukrán) duó ellen.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.