Babost már az ötödik tornájáról ütötték ki azonnal

Nem megy neki a játék idén, egy alig ismert hollandtól kapott ki ’s-Hertogenboschban az 1. fordulóban.

2017. 06. 12. 11:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap véget ért a salakpályás szezon a teniszezőknél, de máris kezdődik a füves. A hollandiai ’s-Hertogenboschban rendezett viadal első fordulójában érdekelt Babos Tímea hat perccel több mint két órát töltött a pályán a hazai szurkolók által támogatott Arantxa Russzal szemben, de a világranglistán sehol sem jegyzett, 183. holland három szettben (5:7, 6:2, 6:3) nyert, a 36. Babos pedig a torna 6. kiemeltjeként alulmaradt.

Az 590 ezer dolláros torna nyitókörében az első szettet még jól koncentrálva megnyerte, utána azonban értelmezhetetlen hibákat vétett a huszonnégy éves soproni teniszező.

A 2017-es eddig nem Babos éve, a rabati, a madridi és a római tenisztornán is az első fordulóban esett ki egyesben, és a párizsi Roland Garroson sem ment egy körnél többet. Idén eddig Isztambulban, Monterreyben, Budapesten és Indian Wellsben nyert főtáblás mérkőzést, de általában csak egyet.

A nap folyamán van még kiért izgulnunk, Stuttgartban Fucsovics Márton lép pályára, szintén füvön, 15 órakor. A hétvégén az egész salakos szezon alatt pihenő Roger Federerrel gyakorló magyar tehetség a svájci legendával a tornán össze is csaphat, ha két kört menve eljut a negyeddöntőig – ehhez Federernek már csak egy mérkőzést kell sikeresen megvívnia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.