Baji Balázs sorra dönti a magyar csúcsokat

Megint Csehországban repesztett óriásit a magyar atléta.

Gabay Balázs
2017. 06. 29. 5:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baji Balázs képtelen leállni: az első számú magyar 110 gátas futó ezúttal az ostravai atlétikai versenyen javította meg a magyar csúcsot, amelyet egyébként néhány héttel ezelőtt döntött meg. Az sem volt piskóta, a Classic Meeting sorozat prágai futamán a tavalyi Eb-n szintén általa felállított 13,28-as időből faragott négy századmásodpercet, ami egészen kiemelkedő teljesítmény ezen a távon.

Ostravában sem fogta vissza magát az év eleje óta állatorvosi diplomával rendelkező futó, újabb századot javított eredményén. A 13,28-as új magyar csúcs az ezüsthöz volt elég, a leggyorsabb a francia Garfield Darien volt.

Halász Bence sem tartalékolta erejét Ostravában: a 19 éves kalapácsvető harmadik lett a viadalon úgy, hogy három méterrel javította meg egyéni csúcsát, 78,85 métert dobott. A junior világbajnokot csak két lengyel tudta megelőzni, a győztes Pawel Fajdek a világ idei legjobb eredményével győzött (83,44).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.