Durva túlszámlázások történhettek Gyárfás idején

Feljelentést tehet az úszószövetség.

MN
2017. 06. 30. 11:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több tíz millió forintos túlárazással épített faházat és kertet annak idején a Gyárfás Tamás vezette úszószövetség a saját telkén – írja az Origo arra a független könyvvizsgálói jelentésre hivatkozva, amelyet Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszószövetség új elnöke rendelt meg.

A portál szerint Gyárfás elnöksége idején nyolcmillió forintért vett faházat az úszószövetség, pedig – a portál által felkutatott forgalmazók listaárai alapján – egy ehhez hasonló faház ára maximum két–három millió forint között van. A faházat raktárnak használják, és a jelentés szerint a ház melletti kert füvesítéséért, amely tulajdonképpen a szövetség kertje, 57 millió forintot fizettek, miközben a könyvvizsgáló jelentése szerint annak értéke maximum 13,6 millió forint plusz áfa – teszi hozzá az Origo.

A portál szerint az úszószövetség feljelentést fog tenni hűtlen kezelés és pénzügyi rendellenességek gyanúja miatt, a vizsgálatot pedig az ügyészség fogja lefolytatni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.