Elhalasztják a Balaton-átúszást

Egy héttel később tartják meg az 5,2 kilométeres nyílt úszóversenyt az időjárás bizonytalansága miatt.

2017. 06. 29. 10:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy héttel későbbre, az eredeti július 1. helyett július 8., szombatra halasztják az idei, 35. Balaton-átúszást. Az ok: az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának előrejelzései alapján a balatoni vízi rendészet parancsnoka és a szervezők közösen nem látják biztosnak, hogy a tömeges 5,2 kilométeres átúszásra megfelelő idő lesz Révfülöp és Balatonboglár között.

A nevezések természetesen érvényesek az új időpontra, akinek viszont nem megfelelő, előnevezését a szervező Budapest Sportiroda (BSI) beszámítja későbbi eseményei nevezési díjába, amelyek javarészt futóversenyek.

A dolog biztosan érzékenyen érinti Illés Fannit, a láb nélküli paraúszó ugyanis az idén már negyedszer úszta volna át a magyar tengert Mányoki Attila óceáni maratonúszó társaságában kétórás tervezett szintidővel, ám a jövő héten Illés a paraúszó-válogatottal egy berlini versenyen vesz részt. A példás sportolóról bővebben ITT olvashat.

Amennyiben további halasztás szükséges, július 9., 15. vagy 16. jöhet szóba – értesült korábban lapunk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.