Elődöntőbe jutottak a magyarok lányok a vízilabda világligában

Hollandiát győzték le egy góllal, az olimpiai bajnok Egyesült Államok jön a döntőért.

MTI
2017. 06. 09. 11:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar női vízilabda-válogatott 8-7-re legyőzte a holland csapatot a Sanghajban zajló világliga szuperdöntő negyeddöntőjében. Bíró Attila szövetségi kapitány együttese az elődöntőben az olimpiai bajnok amerikai válogatottal mérkőzik szombaton.

„Totálisan az ellenkezőjét kaptuk, mint amire számítani lehetett az elmúlt tíz nap során. A csapatot dicséri, hogy a játékvezetők által teljesen szétfújt mérkőzéshez sikerült jobban alkalmazkodnia” – értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány. Kiemelte, a jó védekezésnek és Kasó Orsolya remek kapusteljesítményének köszönhetően három és fél negyedig csak négy gól tudott dobni az ellenfél.

„A torna egyik kiemelkedő csapata után a másik legjobb, az Egyesült Államok következik. Ez a magyar válogatott mindenkit képes megverni, ebbe az amerikai csapat is beletartozik. Nem fogjuk tisztelni az eredményeiket, nem ijedünk meg, a döntőbe jutás a célunk” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Eredmény, negyeddöntő (a magyar szövetség honlapja szerint):
Magyarország–Hollandia 8-7 (3-3, 1-0, 2-1, 2-3)
a magyar csapat gólszerzői: Bujka 2, Czigány, Szilágyi, Szücs, Illés, Keszthelyi, Csabai

negyeddöntő:
Egyesült Államok–Ausztrália 13-4

Kanada-Japán 9-5

Oroszország-Kína 16-8

 

Szombaton játsszák (magyar idő szerint):

Kanada-Oroszország 11.40

Magyarország-Egyesült Államok 13.00

Vasárnap:

bronzmérkőzés 11.30

döntő 13.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.