Épp Gyárfásék oldhatják meg Hosszú Katinka egyik problémáját

Marad a FINA lex Katinkája, az Iron Lady mégis ugyanannyit kaszálhat a világkupaversenyeken, mint eddig.

2017. 06. 16. 14:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elnökségi ülést tartott szerdán a Magyar Úszó Szövetség. Ezen a Bienerth Gusztáv vezette testület értesülésünk szerint új sportigazgatót vett fel a pécsi Jancsik Árpád személyében, aki a Jövő bajnokai úszó-utánpótlásprogram egyik régióvezetőjeként dolgozott eddig. Elődje, Kővári Sándor a szponzorbizottságban tevékenykedik tovább. Ugyanide került be az a Winkler János is, akit a szakma háromnegyedes többséggel elutasított a felügyelőbizottsági jelöléskor. Danks Emese a gyermekvédelmi bizottság élére került annak ellenére, hogy a májusi közgyűlési jelöléskor már tudott lehetett, Danks erre okot szolgáltató UNICEF-munkája július közepén véget ér.

Bienerth az ülés csúcspontján felhatalmazást kért az elnökségtől arra is, hogy Hosszú Katinka mellett „harcolhasson” a nemzetközi szövetség, a FINA „ellen”, de – mint a Magyar Nemzet megtudta – a nyilvános hűségesküre igazából semmi szükség nem volt, több okból sem. (Ismert, a közelmúltban a FINA világkupa-reformdöntésével négyre korlátozta a rajtok számát egy-egy állomáson, ami elsősorban a magát „agyonversenyző” Iron Ladyt sújtotta.)

És hogy miért annyira érdekes ez? A Hosszú Katinkával korábban háborúban álló exvezér, Gyárfás Tamás a FINA alelnökeként arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy éppen az Iron Lady kezdeményezésére láthatáron van az anyagi kompenzáció ügye, Cornel Marculescu, a FINA általános igazgatója már el is küldte ama bizonyos ímélkörszavazásra a kérdést a Büró huszonhárom tagjának.

Visszatérve a szerdai elnökségi ülésre: megtudtuk még azt is, hogy Hornyák Viktor, a Széles Sándor Úszó-Nevelő Műhely és Tóth István, a szentendrei Honvéd Kossuth Lajos Sportegyesület (HKLSE) vezetője a nyilvános MÚSZ-elnökségi egy bizonyos pontján – két fegyelmi ügy tárgyalása előtt – ki lett küldve a teremből. Információink szerint noha egyáltalán nem biztos, hogy róluk tárgyaltak volna távollétükben Bienerthék, a májusi úszóközgyűlés számos szabálytalansága miatt ettől függetlenül ügyészségi feljelentést tesznek, mivel az általuk vélt szabálytalanságokra a MÚSZ vezérkara egyszerűen nem reagál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.