Extrémsport-központot terveznek a Velencei-tóra

Elsőként szörf-, vitorlázás- és hevederakrobatika-oktatással foglalkoznak majd.

MN
2017. 06. 07. 5:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyedi szolgáltatásokat nyújtó extrémsport-központot hoznának létre Agárd és Gárdony környékén a Zsilák testvérek – írja közleményben a Széchenyi Programiroda.

Elsőként szörf-, vitorlázás-, állószörfölés- (SUP) és hevederakrobatika- (slackline) oktatással és edzési lehetőséggel várják majd az érdeklődőket, de idővel lehetőséget adnak egyéb úttörő sportágak közönséggel való megismertetésére is. A végső céljuk, hogy az extrém sportoknak egy új központja jöjjön létre a Velencei-tónál. A testvérpár üzleti tervét már elfogadták, így vállalkozásuk megalapítását követően hárommillió forintos uniós támogatásra pályáznak az NGM erre a célra elkülönített keretéből.

Zsilák Kinga rekreációszervező és egészségfejlesztő szakon végzett, és az extrém sportok szerelmese. Öt évet szörfoktatóként, másfelet pedig sziklamászás-oktatóként dolgozott, emellett lovagol, vitorlázik és windsurffel szeli a habokat. Utóbbi sportágban női szlalom kategóriában országos bajnok lett, az idén az Európa-bajnokságon szeretne indulni. Testvére, Gergő az extrém sportok megörökítésére szakosodó fotográfus, ezzel a hazai üzleti világban szinte egyedi szolgáltatás elindítására összpontosít, amely jól illeszkedik közös vállalkozásuk profiljába.

Tervüket a Vállalkozz Magyarország! Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása elnevezésű, EU-s forrású programban akarják megvalósítani. Vállalkozói tudással való felvértezésükben, üzleti tervük elkészítésében és későbbi mentorálásukban is a Széchenyi Programiroda segíti őket térítésmentesen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.