Fehérvárra jön a 800 méter világrekordere, korunk egyik csodafutója

A kenyai David Rudisha visszatérő vendég nálunk. Akárcsak a jamaicai sprinter, Veronica Campbell-Brown.

Arday Attila
2017. 06. 15. 7:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők csütörtöki hírlevele alapján idén újra David Rudisha futása lesz a július 4-i Gyulai Memorial egyik csúcspontja. Az elmúlt évben azzal a nem titkolt céllal állt rajthoz 800 méteren a Székesfehérvári Regionális Atlétikai Központban, hogy megfussa a világ az évi legjobbját. Az olimpiai és világbajnok atléta elkápráztatta a szurkolókat, hiszen 1:43,35 perccel ért célba, amivel teljesítette is tervét. Nem mellesleg kiérdemelte a legjobb teljesítményt nyújtó indulónak járó Spiriev Bojidar trófeát is. Rudisha lendülete kitartott egészen az olimpiáig: Rióban 1:42,15 perccel védte meg címét, aminél 2016-ban senki sem futott jobbat a kétkörös távon.

Mint a szervezők nyilvánosságra hozták: a nőknél minden idők egyik legeredményesebb atlétanője, Veronica Campbell-Brown újra rajthoz áll a Gyulai István Memorialon, ahol eddig háromszor győzött. A háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnoki aranyérmes jamaicai sprinter 100 méteren indul, legnagyobb ellenfele a távolugrás riói győztese, Tianna Bartoletta lehet. A 4x100-as amerikai váltóval világcsúcstartó és kétszeres olimpiai bajnok Bartoletta ugyanis ismét duplázni készül; két éve mindkét számát megnyerte, sőt, távolugrásban az ő nevéhez fűződik a 6,94 m-es versenycsúcs is!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.