Fucsovics: Majdnem elértem a célomat

„Nem gondoltam volna, hogy közel kerülök a top 100-hoz” – jelentette ki a magyar játékos.

MTI
2017. 06. 26. 7:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 25 éves játékos annak köszönhetően ugrott 29 helyet előre, hogy vasárnap megnyerte az észak-angliai Ilkley-ben rendezett, 127 ezer euró (39 millió forint) összdíjazású füves pályás versenyt. Ezzel begyűjtötte negyedik challenger-tornagyőzelmét, és egyben szabad kártyához jutott a jövő héten elrajtoló wimbledoni bajnokságra.

„Az év elején nem gondoltam volna, hogy közel kerülök a top 100-hoz, most pedig majdnem azon belül vagyok. Egész pályafutásom során a legjobb 100 volt a célom, végre át akarom lépni a küszöböt” – szögezte le az ATP honlapján a nyíregyházi teniszező, hozzátéve, nagyszerű hónapon és tornán van túl, s remekül érezte magát Ilkley-ben.

„Minden borításon tud érvényesülni a játékom, salakon és füvön is otthon érzem magam. Utóbbit már csak azért is szeretem, mert hét éve juniorként megnyertem a Wimbledont” – jelentette ki Fucsovics, aki négyórás vonatozás után már Londonban van, és készül az év harmadik Grand Slam-viadalára.

Fucsovics eddig egyszer, a tavalyi US Openen szerepelhetett GS-torna főtábláján. A legutóbbi magyar főtáblás Wimbledonban éppen edzője, Sávolt Attila volt 2002-ben, akinek akkor az első forduló jelentette a végállomást.

Babos Tímea négy helyet rontva a 42. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján. A magyar játékos a múlt héten Mallorcán és Eastbourne-ben is az első fordulóban kiesett, utóbbi volt sorozatban a hetedik nyitókörös búcsúja. A top 200 másik magyarja, a wimbledoni selejtezőre készülő Gálfi Dalma jelenleg a 138. a WTA-rangsorban. A kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitova birminghami tornagyőzelmével visszatért a top 15-be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.