Görbicz Anitáékkal nem volt kegyes Fortuna

Nehéz csoportba került a címvédő Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája pénteki sorsolásán.

MTI
2017. 06. 30. 20:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ljubljanai ceremónián eldőlt, hogy a győriek – az előző idényhez hasonlóan – az orosz Rosztov-Donnal és a dán Midtjyllanddal mérkőznek a minél jobb helyezésért, míg a csoport negyedik tagja ezúttal a francia Brest lett.

A tavasszal negyeddöntős Ferencvárosra a BL-ezüstérmes macedón Vardar Szkopje, továbbá a norvég Larvik és a második selejtezőtorna győztese vár – ez a német Thüringer HC, a svéd Höörs, az osztrák Hypo NÖ és a spanyol Mecalia Atlético Guardés közül kerül ki. A selejtezőtornát szeptember 9-én és 10-én rendezik.

„A Vardar Szkopje kimagaslik a csoportunkból, ez egyértelmű, de ezt leszámítva úgy vélem, hogy kiegyensúlyozott négyesbe kerültünk. Nem tudjuk még pontosan, hogy miképp alakul át a Larvik, mert könnyű azt mondani, hogy tizenegy játékos elhagyta, úgy hallani, hogy jól igazoltak, motivált, jó képességű fiatalokkal töltötték fel a keretet, tehát őket sem szabad leírni. A második selejtezőcsoportot biztos vagyok benne, hogy megnyeri a Thüringer, és a németeket meg ismerjük tavalyról – azt gondolom, hogy a negyedik kalapból érkező ellenfelek közül a legerősebb, főként hazai pályán életveszélyes együttes. A továbbjutás mindképp meg kell, hogy legyen, s ha így lesz, utána az ág sem tragikus, de az csak későbbi történet, azzal még nem foglalkozom. A helyezéseknél meghatározó lesz a Larvik, illetve a selejtezőt megnyerő rivális elleni idegenbeli meccs, mert ha onnét pontot tudunk rabolni, jó pozícióba kerülhetünk. Illetve aki esetleg a Szkopjétól pontot tud csípni, az nagyon jól jár. Elégedetlen semmiképp sem lehetek, mert a Rostovot el akartuk kerülni, és ebből szempontból jól jártunk. Az A csoportot látom a leggyengébbnek, a B-t a legerősebbnek, a miénket pedig a legkiegyensúlyozottabbnak. Izgalmas szezon lesz, mert éppoly könnyűnek tűnhet benne jó eredményt elérni, mint nagyon rosszat, egyik meccset sem vehetjük előre lefutottnak. Érdekes, hogy ha nem lesz módosítás a lebonyolításban, akkor a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is Szkopjéban kezdődik számunkra az idény. Akkor bejött, most viszont tartok tőle, hogy meglepetést már nem tudunk okozni nekik ” – mondta a Fradi.hu-nak Elek Gábor, a Ferencváros vezetőedzője.

A csoportkör október 6-án kezdődik és november 19-ig tart, a kvartettekből az első három jut a következő szakaszba.

A férfiak sorsolásán az előző idényben bronzérmes Telekom Veszprém a két évvel ezelőtti első Kielcével, az egyik leggazdagabb klubnak számító PSG-vel, az Aalborggal, a Breszttel, a Celjével, valamint két német együttessel, a Flensburggal és a Kiellel került azonos csoportba, azaz nem számíthat könnyű összecsapásokra. Érdekesség, hogy a veszprémiek új vezetőedzője, a svéd Ljubomir Vranjes korábban hét évig irányította a Flensburgot, így jó ismerősként térhet majd vissza Németországba.

A másik nyolcasba sorsolt Mol–Pick Szeged – amely az elmúlt szezonban negyeddöntőig jutott – a kilencszeres bajnok Barcelona és a címvédő Vardar Szkopje mellett a Löwent, a Wisla Plockot, a Kristianstadot és Nantes-ot kapta, s bár a továbbjutása vélhetően nem lesz veszélyben, alaposan meg kell majd küzdenie az egyenes kieséses szakaszban még kedvező párosítást biztosító negyedik helyért.

A csoportkör szeptember 13-án kezdődik, március 4-én zárul.

A csoportok első helyezettjei egyből a negyeddöntőbe kerülnek, a 2–6. helyen végzők pedig a negyeddöntőbe jutásért egy újabb párharcot játszanak.

A Bajnokok Ligája csoportbeosztása:

Férfiak:
A csoport: Barcelona (spanyol), Vardar Szkopje (macedón), Löwen (német), PPD Zagreb (horvát), Wisla Plock (lengyel), Mol-Pick Szeged, Kristianstad (svéd), Nantes (francia)

B csoport: Telekom Veszprém, Kielce (lengyel), Paris Saint-Germain (francia), Aalborg (dán), Meskov Breszt (fehérorosz), Celje (szlovén), Flensburg (német), THW Kiel (német)

Nők:
A csoport: CSM Bucuresti (román), Nyköbing (dán), Krim Ljubljana (szlovén), Vistal Gdynia (lengyel)

B csoport: Győri Audi ETO KC, Rosztov-Don (orosz), FC Midtjylland (dán), Brest (francia)

C csoport: Vardar Szkopje (macedón), Larvik (norvég), FTC-Rail Cargo Hungaria, 2. selejtezőtorna győztese

D csoport: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Metz (francia), SG BBM Bietigheim (német), 1. selejtezőtorna győztese

A selejtező csoportbeosztása

1. csoport: Vipers Kristiansand (norvég), Podravka Koprivnica (horvát), Kastamonu Belediyesi (török), Gomel (fehérorosz)

Az elődöntőben: Vipers Kristiansand (norvég)–Gomel (fehérorosz), Podravka Koprivnica (horvát)–Kastamonu Belediyesi (török)

2. csoport: Thüringer HC (német), Höörs (svéd), Hypo NÖ (osztrák), Mecalia Atlético Guardés (spanyol)

Az elődöntőben: Thüringer HC (német)–Mecalia Atlético Guardés (spanyol), Höörs (svéd)–Hypo NÖ (osztrák)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.