Görbiczék kijutottak a vb-re, de a pozsonyi meccs nem igazán sikerült

A magyar női kézilabda-válogatott 24-24-es döntetlent játszott Szlovákia vendégeként.

MTI
2017. 06. 14. 18:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar együttes a debreceni első mérkőzésen megszerzett kilencgólos előnye tudatában némileg kapkodóan kezdte a visszavágót, több helyzetet kihagyott. A vendégek első találatát Görbicz Anita szerezte hétméteresből a nyolcadik percben (2-1), ugyancsak ő lőtte azt a gólt, amellyel először vezetett a magyar csapat (3-4).

A hazaiak ezúttal is Martina Skolkova vezérletével igyekeztek tartani magukat. A 23. percben háromgólos hátrányban voltak (6-9), de a szünetig felzárkóztak (10-11), mert egyik oldalon sem volt hatékony a védekezés.

Jól kezdte a második felvonást a magyar együttes (13-16), de játéka színvonalát nem tudta fenntartani, ezért a szlovákok fordítottak (18-17). A hajrában ismét elléptek a magyarok (20-23), de rendkívül hullámzó teljesítményük miatt előnyüket ezúttal sem tudták megtartani.

A szlovákok legeredményesebb játékosa, Skolkova hat góllal zárt.

A világbajnokság sorsolására június 27-én 14 órától Hamburgban kerül sor. Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese 28-19-re győzött szombaton a párharc első, debreceni mérkőzésén, így idegenben nem fenyegette veszély a továbblépést.

A két csapat 20. alkalommal találkozott: egy szlovák és 16 magyar siker mellett ez volt a harmadik döntetlen.

A decemberi lesz a sportág 23. női világbajnoksága, a magyarok csak kétszer, 1990-ben és 2011-ben hiányoztak a mezőnyből.

Női vb-selejtező, visszavágó:
Szlovákia–Magyarország 24-24 (10-11)
a magyar gólszerzők: Görbicz 8, Klivinyi 3, Hársfalvi, Mayer, Bódi, Sirián, Zácsik 2-2, Schatzl, Kisfaludy, Kovacsics 1-1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.