Grand Slam-döntő a 20. születésnapra

Az épp ma 20 esztendős Jelena Ostapenko jutott elsőként a Roland Garros döntőjébe.

Jandó Zoltán
2017. 06. 08. 16:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mindössze 20 esztendős, lett Jelena Ostapenko biztosította helyét először az idei Roland Garros döntőjében. A születésnapját épp ma ünneplő teniszezőnő a magyar származású, svájci Bacsinszky Tímeát győzte le három szettben 7:6, 3:6, 6:3 arányban. A közel két és fél órás mérkőzést Bacsinszky kezdte jobban, Ostapenko rögtön a meccs elején brékhátrányba került, de a fiatal lett nem illetődött meg, azonnal elvette ő is ellenfele adogatójátékát, így már 2-2-nél ismét döntetlen volt a meccs. Ezt követően már egyikük sem tudott ellépni a rövidítésig, amit 7-4 arányban nyert meg Ostapenko.

A második szettben 3-3-ig együtt haladt a két teniszező, ezt követően azonban Bacsinszky három gémet húzott be zsinórban, és ezzel egyenlített. A döntő játszmában épp fordított volt a forgatókönyv: 3-3 után Ostapenko tudott újítani, és így élete második Roland Garrosán fináléba jutott. Ez messze az eddigi legjobb eredménye a fiatal sportolónak Grand Slam tornán. Mostani menetelése előtt az idei Ausztrál Openen teljesített a legjobban, de a harmadik körben ott is búcsúzni kényszerült.

A másik ágon Simona Halep jutott döntőbe. A román teniszezőnő szintén három szettben 6-4 3-6 6-3 arányban verte a cseh Karolina Pliskovát. Az első játszmában Halep viszonylag korán brékelőnybe került és ezt meg is tartotta. A második szettben fordított volt a forgatókönyv, ezt Pliskova húzta be úgy, hogy hamar elvette ellenfele adogatójátékát.

A döntő játszma úgy indult, mintha az elsőt másolnák a játékosok, de azt követően, hogy Halep 4-1-re ellépett Pliskova visszabrékelt, és felzárkózott 4-3-ig. Ezt követően azonban a román teniszezőnő két gémet nyert zsinórban, kiharcolva ezzel a döntőbejutást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.