Gulyás Péter: Nem azt néztem, hogy az egóm feldúlt azért, mert nem játszottam

A 17 év után visszavonult játékost mellőzte a Veszprém edzője a négyes döntőben, Vranjes sem számít rá.

Radványi Benedek
2017. 06. 08. 9:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ugyan nem nyertünk a Bajnokok Ligáját, úgy gondolom, az utóbbi három évben a legjobb csapat a Veszprém volt” – mondta a Digi Sport reggeli műsorában a harminchárom évesen visszavonult Gulyás Péter.

A jobbszélső nem lépett pályára a Bajnokok Ligája múlt hétvégi négyes döntőjében, sőt a Szeged elleni bajnoki döntő első, veszprémi meccsén sem, aminél elképzelhetett volna szebb búcsút is.

„Én mindig a klubot szolgáltam, és úgy gondolom, a győzelem és a vereség akkor is az enyém, hogyha nem vagyok a csapatban. Amikor a Szeged ellen itthon játszottuk az utolsó meccset, én sem gondoltam bele, hogy igazából nekem ez az utolsó. Utána, amikor Nagy Laci befutott értem az öltözőfolyosóra, hogy menjünk ki, akkor esett le: Úristen, ez tényleg az utolsó volt” – emlékeztetett arra, ahogyan a találkozót követően őt és Iváncsik Gergőt a csapattársak a nyakukban vitték körbe a közönség ovációja közepette.

Akkor hat góllal nyertek a Szeged ellen, és Gulyás arra utalt, hogy ha ez úgy sikerül, hogy ő nem lép pályára, akkor az rendben van.

„Lehet, hogy csak odaadok egy vizet, vagy mondok egy tanácsot kintről, de attól függetlenül én ugyanúgy magaménak érzem,

és mindig is a csapat szolgálatába helyeztem magam, nem pedig azt néztem, hogy az én egóm most fel van bőszülve vagy fel van dúlva azért, mert én nem játszottam. Úgy gondolom, egy csapatnak így kell működnie, ez a normális.”

A BL múlt hétvégi, veszprémi bronzéremmel végződő négyes döntőjéről elmondta, hogy az eddigi legjobb volt, mivel minden csapatot fanatikus szurkolók kísérték el, nem pedig az „ücsörgő német tapsikálóék”. Szerinte pici apróságok döntöttek a PSG elleni elődöntőben.

Tervezett volna még tovább játszani, de a klub nyártól érkező edzője,

Ljubomir Vranjes jelezte, nem számít rá, maximum akkor, ha a két másik jobbszélső megsérül, ő viszont csak emiatt nem szerette volna magát meccsben tartani. Más csapatban pedig nem szeretett volna játszani.

Vranjes egyébként személyesen nem indokolta, hogy miért nem számít rá, de ő elfogadta a döntést.

Gulyás Péter a veszprémi akadémián dolgozik tovább, ahol már egy éve foglalkozik fiatalokkal. A beszélgetés során elárulta azt is, korábban keresték Németországból, de nem vállalta a külföldi szereplést, és folyamatosan érezte a veszprémiek bizalmát. „Itt születtem, ebben a klubban dolgoztam az életem felét, úgyhogy szeretném a munkámmal tovább segíteni a klubot.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.