Gyárfás: Jó viszonyt kell ápolni a FINA-val

Ez Magyarország kötelessége és közvetlen érdeke is – jelentette ki.

MTI
2017. 06. 23. 10:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar sportdiplomata, a nemzetközi szövetség alelnöke jelezte, hogy rövidesen sorra érkeznek majd a FINA vezető képviselői a Budapesten és Balatonfüreden július második felében zajló világbajnokságra.

A vendéglátónak a jó viszony fenntartása „egyébként kötelessége, de közvetlen érdekünk is, hiszen július 17-én itt születik döntés a 2022-es és 2024-es rövid pályás vb helyszínéről is” – írta az MTI-nek eljuttatott állásfoglalásában Gyárfás Tamás. – „Az elmúlt évek tapasztalatai alapján mondhatom: a mindenkori magyar sportdiplomáciai érdekeket szerencsésebb a színfalak mögött érvényesíteni, és egyszersmind hatékonyabb is.”

A saját szerepéről Gyárfás Tamás – aki az európai szövetség, a LEN gazdasági vezetője is – azt írta: mint eddig is, Magyarország és a magyar úszók érdekeit képviseli.

„Ennek eredménye lehetett, hogy 2005 óta hazánk hat úszó-Európa-bajnokságot már megrendezett, és sikerült elnyerni a 2020. évi kontinensviadalt is. A FINA-események közül mi adtunk otthont a junior nyílt vízi világbajnokságnak, előttünk a 17. FINA-vb, 2019-ben következik a junior úszó-vb, és ha a MÚSZ elnöke és csapata kellő figyelmet fordít a 2024. évi rövid pályás úszó-vb pályázatára, talán sikerül azt is hazahozni – fogalmazott Gyárfás. Hozzáfűzte: ennek az eseménysorozatnak köszönhetően a magyar úszósport „egy csodálatos új létesítménnyel gazdagodott, megújultak az eddig használt uszodák, a sportágra egyedi figyelem irányul, amiből a magyar úszók is profitálnak, de nemcsak a jelen nagyjai, hanem a jövő generációi is.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.