Gyárfás Tamáshoz fordul segítségért Hosszú Katinka ügyében az úszószövetség

Vagy legalábbis érdekes módon kéri a támogatását a sportpolitikai háború közepette.

Arday
2017. 06. 01. 7:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt is megértük. A Bienerth Gusztáv vezette hazai úszószövetség Gyárfás Tamáshoz, a viharos körülmények között tavaly távozó korábbi elnökhöz fordul segítségért. Igaz nem teljesen ebben a minőségben, hiszen Gyárfást a nemzetközi szervezet, a FINA egyik vezetőjeként szólítja meg, és a sportágban itthon uralkodó viszonyok közepette legalábbis érdekes szavakkal kéri a támogatását – vagy talán csak a békét.

Az eset előzménye, hogy a FINA az úszók világkupájában olyan változtatásokat vezetett be, amelyek hátrányosan érintik Hosszú Katinkát, aki az új szabályok mellett már nem nyerheti agyon magát, nem uralhatja egyedül a sorozatot, és ez a versenyszerű edzésekre alapuló módszerét és a pénztárcáját is rosszul érinti.

Háromszoros olimpiai bajnokunk reagálása után íme a hazai szövetségé, amelyet a szervezet honlapján adtak közzé:

„A Magyar Úszó Szövetség értetlenül áll a FINA minapi döntése előtt a világkupa-sorozat részvételi feltételének megváltoztatásáról. Ezek a változtatások korlátozzák a versenyt, szűkítik az élsportolók versenylehetőségeit, és a világ legjobb úszónője számára is hátrányt jelentenek. Ebben a helyzetben a Magyar Úszó Szövetség a FINA-nál kezdeményezi ez új szabályok felülvizsgálatát, amelyhez kéri a FINA alelnökének, Gyárfás Tamásnak megértő támogatását is.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.