Hatalmas magyar csúcsot futott 110 méter gáton Baji Balázs

Az immár állatorvosként dolgozó sprinter feledtette a márciusi kiugrását.

Arday Attila
2017. 06. 06. 6:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról a magyar szövetség honlapja beszámol, az Európai Atlétikai Szövetség Classic Meeting sorozatába tartozó prágai versenyen kiválóan futott Baji Balázs: 110 méteres gátfutásban 13,24 másodperc eredménnyel – még megengedett, +1,8-es hátszélben –, másodikként célba érve alaposan megjavította az általa tavaly, az amszterdami Európa-bajnokságon elért 13,28 másodperces országos csúcsot. A versenyt, szintén országos rekorddal, a dél-afrikai Antonio Alkana nyerte 13,11 másodperccel.

Baji Balázs 2010 után tűnt fel itthon a sportágban és a versenyszámban. A 110 méter gát első számú hazai csillaga akkoriban Kiss Dániel volt, aki Európa-bajnoki bronzéremig vitte hét éve. A békéscsabai Baji Balázs Budapesten szintén ifjabb Tomhauser István tanítványa lett, Kiss Dániel edzéstársa. A 2012-es, londoni olimpia évében már ő számított az első számú versenyzőnknek a számban, idővel pedig megdöntötte Kiss Dániel rekordjait mind fedett pályán – 60 méteren –, mind szabad téren. 

Az áttörést a tavalyi Eb jelentette Baji Balázs számára, hiszen ezüstérmet nyert Amszterdamban, és tovább javított saját csúcsán.

Az év eleje óta állatorvosként dolgozó versenyző számára nem indult jól 2017, hiszen éremesélyesként kiugrott 60 méteren a belgrádi fedett Eb-n. Ezzel önmagát és a szakmát is meglepte, hiszen arról ismert, hogy a legfontosabb versenyeken szerepel a legjobban.

Mostani magyar csúcsa hatalmas eredmény, hiszen egyszerre 4 századmásodpercet rendkívül nehéz lefaragni rövid távon a rekordból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.