Hosszú Katinka a legnagyobbak között Amerikában is

Az ESPN FC szavazásán egyetlen nőként versenyzik C. Ronaldóval és Usain Bolttal.

Gabay Balázs
2017. 06. 22. 6:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik legnagyobb amerikai sportcsatorna, az ESPN FC minden évben megválasztja a föld legjobb sportolóját, a közönség szavazhat a voksoláson. Az idei gálán, július 12-én a nemrég visszavonult, világhírű amerikaifutball-játékos, Payton Manning adja át a győztesnek a díjat. Az eseményt élőben adja majd az amerikai ABC csatorna.

A jelöltek között kizárólag világklasszisok szerepelnek, most sincs ez másképp. Az ökölvívó Canelo Álvarez mellett ott van a listán az idei atlétikai világbajnokság után nyugdíjba menő nyolcszoros olimpiai bajnok futó, Usain Bolt, a harcművész Conor McGregor és a Real Madrid labdarúgócsapatának sztárja, Cristiano Ronaldo is. Egyetlen nőként pedig riói olimpián három arany- és egy ezüstérmet szerző Hosszú Katinka. Első számú úszónk tavaly Európában nemcsak a legjobb női úszónak járó díjat söpörte be, de a föld legjobb női úszójának járó elismerést is megkapta a FINA-tól, emellett Európa legjobb női sportolójának is megválasztották.

Ha sportban voksolni kell, abban mi, magyarok elég jók vagyunk, szavazni még jó sokáig lehet Hosszúra, kattintsanak!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.