Itt a tizenhatodik női kézis siker Szlovákia ellen

A magyar női kézilabda-válogatott 28-19-re legyőzte Szlovákia csapatát.

MTI
2017. 06. 10. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két csapat tizenkilencedik alkalommal találkozott egymással, és két döntetlen, valamint egy szlovák győzelem mellett ez volt a tizenhatodik magyar siker.

Női világbajnoki selejtező, 1. mérkőzés:

Magyarország–Szlovákia 28-19 (14-8)

A magyar gólszerzők: Görbicz 9, Schatzl 6, Zácsik 4, Bódi 3, Mayer, Kovacsics 2-2, Tóth G., Hársfalvi 1-1

A magyar együttesben sérülés miatt Tomori Zsuzsanna, Szucsánszki Zita, Hornyák Dóra, Erdősi Ildikó és Kovács Anna sem léphetett pályára.

Bíró Blanka védéseinek köszönhetően a szlovákok több mint hat percig nem tudtak betalálni a meccs elején, később pedig Martina Skolková góljaival tartották magukat. A magyarok jól teljesítettek, és Görbicz Anita vezérletével őrizték előnyüket (8-5).

Amikor némileg egysíkúvá és kapkodóvá vált a hazaiak játéka, Kim Rasmussen szövetségi kapitány időt kért. Ennek hatására támadásban és védekezésben is hatékonyabbá vált a csapat, és a hajrában sorozatban négyszer volt eredményes (14-8).

A vendégek tíz percen keresztül nem dobtak gólt, ezt kihasználva az egyre magabiztosabban kézilabdázó magyar válogatott a második felvonás elején tíz találattal elhúzott (18-8). A továbbra is kiválóan védő Bíró Blanka helyére beállt Janurik Kinga is remekelt a kapuban, ez pedig ellensúlyozta a támadásban elkövetett pontatlanságokat.

A szlovákok több könnyű gólt is szereztek, míg a magyarok hat percen keresztül nem találtak be, a legvégén azonban Görbicz vezérletével újra eredményesek voltak, és kilenc találattal győztek (28-19).

A vendégek legeredményesebb játékosa hat góllal Martina Skolková volt.

A visszavágót szerda 18 órától a pozsonyi Ondrej Nepela Jégcsarnokban rendezik. A párharc győztese kijut a decemberi, németországi világbajnokságra. A házigazda németeken kívül már Norvégia, Dánia, Hollandia, Franciaország, Angola, Tunézia, Kamerun, Japán, Kína, valamint Dél-Korea együttese biztosította részvételét a vb-n.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.